Begraafplaats Rusthof slecht onderhouden (bericht Eemslander)

boomdinsdag 03 oktober 2017 11:06

Appingedam - De ChristenUnie ergert zich aan de slechte staat van het groenonderhoud op begraafplaats Rusthof.

Waarom wordt er alleen machinaal onderhoud gepleegd en wordt er geen menskracht ingeschakeld?' vroeg Ina Schenkel van de eenpersoonsfractie donderdag tijdens de raadsvergadering aan het gemeentebestuur. 'Het mag niet zo zijn dat mensen niet met hun familie de graven willen bezoeken omdat ze zich schamen voor het slechte onderhoud en dat is wel wat we horen', aldus Ina Schenkel. De ChristenUnie heeft veel klachten binnengekregen.

CDA-wethouder Martien van Bostelen gaf aan zelf ook helemaal niet blij te zijn met de stand van het onderhoud. Machinale onkruidbestrijding is erg weersafhankelijk en handmatig is veel duurder. Via het werkvoorzieningschap Fivelingo zal de mankracht wel worden opgevoerd. Via het werkplein wordt ook getracht mensen met een achterstand in te schakelen, maar dit levert nog niet het gewenste resultaat.' aldus de wethouder.

Cees van Ekelenburg van D66 vroeg zich af of de gemeente het veelbesproken onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp niet weer kan gaan gebrruiken. 'Ik heb begrepen dat het middel minder schadelijk is dan aanvankelijk werd beweerd,' zei Van Ekelenburg. Van Bostelen was hier nog niet van op de hoogte: 'Als dit klopt zullen we heroverwegen het weer te gaan gebruiken.' De ChristenUnie laat weten de vinger aan de pols te houden.

Bron: De Eemslander 27 september 2017

Labels
Gemeenteraad

« Terug

Reacties op 'Begraafplaats Rusthof slecht onderhouden (bericht Eemslander)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.