Gemeente Appingedam doet mee aan statiegeldalliantie - persbericht

Statiegeldalliantiemaandag 19 februari 2018 20:55

APPINGEDAM - In de raadsvergadering van afgelopen week is op initiatief van de ChristenUnie unaniem een motie aangenomen met daarin de oproep aan het college om als gemeente Appingedam aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie.

De Statiegeldalliantie is een grote groep bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en allerlei andere organisaties die zwerfafval zat zijn. Samen roepen ze de regering op om statiegeld in te voeren op alle PET-flessen en blikjes, het liefst nog dit jaar.

Uit onderzoek blijkt dat de invoering van statiegeld een enorme afname van zwerfafval tot gevolg heeft en dat is goed voor het milieu, niet alleen in Appingedam maar overal. In diverse landen om ons heen is statiegeld op PET-flessen en blikjes al ingevoerd en het leidt tot 70 tot 90% minder van dat soort zwerfafval.

“Zes jaar geleden is een door ons ingediende motie van dezelfde strekking nog weggestemd door de raad,” zegt fractievoorzitteren Ina Schenkel. „En nu hebben we raadsbrede steun. We zijn blij met deze omslag in denken in de strijd tegen zwerfafval en de plastic soep.”

Inmiddels hebben al meer dan zeventig gemeenten zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In maart gaat de Tweede Kamer zich bezighouden met dit onderwerp.

Bron logo Statiegeldalliantie.org, gebruikt met toestemming.

Labels
Persbericht

« Terug

Reacties op 'Gemeente Appingedam doet mee aan statiegeldalliantie - persbericht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.