Even bijpraten - week 10 2018

Ina2018donderdag 08 maart 2018 20:13

Nog twee weken tot de verkiezingen en de campagne is in volle gang. Wat mij opvalt is dat ik het vooral druk heb met het aanleveren van stukjes voor kranten en RTV-Noord en foto’s en filmpjes. Speerpunten in 15 woorden en een filmpje van 30 seconden. Nou, probeer het maar eens. En dan moet het ook nog ergens over gaan. Het valt niet altijd mee.

Verkiezingstijd

Zoals u vast al gezien heeft zijn de borden met posters geplaatst en ze zijn netter dan ooit. Alle partijen in volgorde van de lijst en met posters van gelijke grootte. Dit is het gevolg van een nieuwe en leuke manier van werken. De partijen hebben van tevoren afgesproken om samen de posters te plakken en onderdak. En over het formaat zijn ook afspraken gemaakt, vandaar deze strakke borden. Het plakken was gelijk een mooi fotomoment en terwijl het buiten ijzig koud was beleefden de partijen met elkaar een ontspannen morgen plakken met koffie en thee binnen handbereik. Goed om samen zo te beginnen aan de laatste weken voor de verkiezingen.

Inmiddels zijn de stempassen en de kandidatenlijsten in de bus gevallen bij alle stemgerechtigden in onze gemeente en als ik de lijsten bekijk kan ik alleen maar blij en trots zijn met onze kandidatenlijst. Een mooie mix van waardevolle mensen. De folders zijn ook klaar en alle kandidaten hebben een stapeltje gekregen om uit te delen in hun omgeving. Mocht u als lid van de ChristenUnie ook graag een aantal ontvangen om uit te delen dan horen wij dat graag.

Kandidaten 1, 2 en 3 ChristenUnie Appingedam. Links: Jitse van der Wal (2), midden: Ina Schenkel (1), rechts: Mariska Bosch (3)

Raadswerk

De laatste raadsvergaderingen van de huidige raad zijn geweest en we hebben in februari nog een motie ingediend betreffende de Statiegeldalliantie die door alle partijen is gesteund. Een mooi resultaat en een stap verder in de strijd tegen zwerfafval.

Afgelopen maandag 5 maart is, op de afscheidsvergadering na, de allerlaatste raadsvergadering geweest met twee belangrijke agendapunten te weten de zienswijze N33 en de zienswijze Meerjarenplanbrief betreffende het versterkingsprogramma en de inspecties. Twee onderwerpen die de gemoederen in onze stad behoorlijk bezig houden en waar we in de raad ook al vele malen over hebben gesproken.

Ook onderwerpen die over onze gemeentegrenzen heen gaan en waar wij als landelijke partij de hulp en ondersteuning van onze partijgenoten in de provincie en in Den Haag bij vragen en krijgen. Onderschat dit niet. Samen staan we veel sterker.

 

Voor in uw agenda

Hieronder nog even een paar data die voor u misschien ook wel interessant zijn:

13 maart in Kabzeel de grote DAL verkiezingsavond vanaf 19.00 uur

17 maart een verkiezingsmiddag in het Oude Raadhuis van 13.00 tot 16.00 uur

21 maart de uitslagenavond in Kabzeel vanaf  20.30 uur

Deze avonden zijn voor iedereen vrij toegankelijk en het zou mooi zijn om u daar te ontmoeten!

 

Ten slotte willen wij u vragen om de campagne in al haar facetten te blijven gedenken in uw gebeden. Samen willen we geloof een stem geven in Appingedam.

Hartelijke groet.

Ina Schenkel.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Even bijpraten - week 10 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.