Even bijpraten - week 13 2018

Ina2018dinsdag 03 april 2018 21:26

Zo aan het einde van een drukke week toch maar even bijpraten. De verkiezingen zijn achter de rug en we zijn blij met de uitslag. Helaas was de opkomst lager dan vier jaar geleden 50,10 % toch hebben meer mensen op de ChristenUnie gestemd. We zijn van 316 stemmen in 2014 naar 336 stemmen in 2018 gegaan en dat is reden tot dankbaarheid.

Nieuwe raad

Waar in sommige plaatsen de helft of soms nog meer van de raadsleden plaats moet maken voor nieuw gekozen volksvertegenwoordigers is er in Appingedam niet heel veel veranderd. Gemeentebelangen krijgt er een zetel bij en het CDA levert een zetel in.

Afgelopen maandag hebben alle nieuwe raadsleden de benoemingspapieren ingevuld en ondertekend. Woensdagavond hebben we afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden en donderdagavond is de nieuwe raad geïnstalleerd. Zelf vind ik het altijd indrukwekkend om het “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig” hardop uit te spreken en zo te getuigen dat je Hem nodig hebt om het raadswerk goed te kunnen doen.

Wij gaan er als ChristenUnie Appingedam van uit dat deze raadsperiode niet langer dan tot 1 januari 2021 zal duren en dat er in november 2020 weer verkiezingen zullen zijn vanwege de herindeling met Delfzijl en Loppersum. De opdracht voor de komende jaren is dan ook om Appingedam voor te bereiden op deze herindeling en de inwoners daarin zo goed mogelijk mee te nemen.

Gaswinningsbesluit

 Deze week is het grote nieuws gekomen dat de gaswinning in Groningen afgebouwd gaat worden tot nul. Wie had dat verwacht. Eindelijk is gekozen voor de veiligheid van de mensen in het gaswinningsgebied. Ondertussen gaat de versterking van huizen door en de vraag is hoe dat verder gaat als de gaswinning op termijn stopt. Zeker is het dat de aardbevingen niet zullen stoppen en het versterken nodig blijft.

De ChristenUnie wil dat de gemeente veel meer de regie heeft over de versterkingsopgave en duidelijk en standvastig aan de kant van haar inwoners gaat staan en luistert naar hun wensen en zorgen.

Ik denk dat er de komende raadsperiode veel op ons af gaat komen en dat het druk zal worden vanwege de grote onderwerpen die spelen. Elfriede Kooi heeft toegezegd mij weer te zullen ondersteunen als fractieassistent en samen met ons bestuur gaan we verder werken aan de bloei van onze stad (Jeremia 29:7) met de hulp van God Almachtig en de steun van onze leden.

 

Ina Schenkel-Zandvoort.

Fractievoorzitter ChristenUnie Appingedam.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Even bijpraten - week 13 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.