Raad Appingedam wil versoepeliing kinderpardon

Wereldbolmaandag 12 november 2018 11:40

De gemeenteraad van Appingedam heeft donderdagavond ingestemd met de begroting 2019 en de meerjarenbegroting 2019-2022. Daarnaast heeft de raad unaniem een motie aangenomen over verruiming van het kinderpardon.

De raad constateert dat kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn als geworteld mogen worden beschouwd: "Ze nemen vaak al volledig deel aan onze samenleving en beschouwen ons land als hun thuis." De Damster raad neemt daarbij in overweging dat het uitzetten van gewortelde kinderen naar landen die voor hen vreemd zijn de lokale gemeenschap kan ontwrichten en de ontwikkeling van deze kinderen geweld aandoet.

Brief naar staatssecretaris

Het college van b en w wordt verzocht bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid met klem te pleiten voor een oplossing voor deze groep kinderen, bijvoorbeeld door versoepeling van het meewerkcriterium van het kinderpardon. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra : "Het is een duidelijk signaal vanuit Appingedam en de zorgen zullen we in een brief overbrengen naar de staatssecretaris."

 

 

Persbericht gemeente Appingedam dd 9 november 2018

De motie is hier in te zien.

 

Labels
Gemeenteraad
Moties en Amendementen

« Terug

Reacties op 'Raad Appingedam wil versoepeliing kinderpardon'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.