Gemeente Appingedam genomineerd voor Erfgoedprijs 2020. Stem ook!

CU-1woensdag 11 maart 2020 09:44

Behalve op de juryprijs maakt Appingedam ook kans op de publieksprijs. Deze gaat naar de gemeente die de meeste stemmen weet binnen te halen. Vindt u ook dat Appingedam én haar inwoners de publieksprijs verdienen.....

De gemeente Appingedam is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020. Inwoners, ondernemers en vele organisaties zetten zich samen met de gemeente in voor hún cultuurhistorische stad. De 2e stad in de provincie met als blikvangers de vele rijksmonumentale kerken, de hangende keukens en de vele met het karakter van de stad verbonden evenementen. Deze worden gedragen door vele vrijwilligers en trekken bezoekers tot van ver buiten de stadsgrenzen.
Vooral de wijze waarop verschillende karakteristieke kerkelijke gebouwen zijn gerestaureerd en herbestemd heeft bijgedragen aan de nominatie. De Joodse geschiedenis (Synagoge), Molukse geschiedenis (Molukse kerk) en ook de bijzondere bouwkundige/architectonische geschiedenis (Nicolaïkerk en Multifunctioneel centrum Kabzeël) zijn belangrijke dragers van de identiteit van Appingedam. De gemeente ziet deze nominatie voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 dan ook als een waardering voor héél Appingedam. 'Samen herstellen, samen beleven en samen vertellen', is  het centrale  motto voor het behoud en levend houden van het erfgoed in Appingedam. 

Behalve op de juryprijs maakt Appingedam ook kans op de publieksprijs. Deze gaat naar de gemeente die de meeste stemmen weet binnen te halen. Vindt u ook dat Appingedam én haar inwoners de publieksprijs verdienen? Stem dan op Appingedam. Dat kan hier!

Burgemeester Koos Wiersma doet een oproep te stemmen op Appingedam.
We hopen dat we op uw stem kunnen rekenen. Nog nooit heeft een Groningse gemeente deze prijs gewonnen. De winnaar wordt op 22 april bekendgemaakt in Rheden. 

De Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed. De andere genomineerde gemeenten zijn Noordenveld, Alkmaar en Schouwen-Duivenland.

Tekst deels overgenomen van Eemskrant.
bijdrage van Elfriede Kooi

Labels
Eemsdelta

« Terug